Mobile friendly sites krijgen voorrang

Geplaatst op: donderdag 05 maart 2015 door Bas Schrooijen

Google heeft aangekondigd dat vanaf 21 april 2015 de “mobile-friendliness” van websites zwaarder gaat wegen als ranking factor. Dit komt omdat mobile search sterk is gestegen ten opzichte van desktop search. Onderzoek geeft aan dat de mobile search ook in 2015 nog verder zal stijgen.

Omdat wij de smartphone steeds meer gaan gebruiken speelt dit een belangrijke rol in het consumenten gedrag. Het gedrag op de tablet is te vergelijken met dat van de laptop en de desktop.

Belangrijk is dat deze verandering invloed heeft op de mobiele zoekresultaten. Na april verwachten we dus een verandering te zien in de mobiele zoekresultaten. Dit houdt in dat Google websites met de betere mobile user-experience hoger zal gaat rangschikken in de mobiele zoekresultaten. Vooral ook omdat Google ‘de schuld’ krijgt van de gebruiker wanneer een website niet mobiel-geschikt is maar toch in de mobiele zoekresultaten getoond wordt.

Google laat de afgelopen paar maanden al via Webmaster Tools weten of jouw site goed is ingericht. Als jouw site niet goed is ingericht, dan ga je dat na 21 april waarschijnlijk een negatieve manier merken. Als je wilt weten hoe het er voor staat met jouw website of webshop, neem dan gerust  contact met ons op.